• עומר ברק

בוקאשי בסטייל

עודכן: 24 בדצמ׳ 2021


אני עושה בוקאשי כבר מעל שנה ובהיקפים גדולים.

בשנה ורבע האחרונות טיפלתי במעל 2 טון פסולת אורגנית בבוקאשי

ב-6 דליי "טמבור" של 18 ליטר:

התחלתי עם דלי (מחורר בתחתיתו) בתוך דלי וברז.

העניין הוא שמהר מאד הברז נסתם כך שבדליים החדשים הפסקתי לעבוד עם ברז

וכדי לנקז את הנוזלים אני מניף את הדלי הפנימי, עניין של 20 ק"ג כדי לגלות

את הנוזלים הניגרים לתחתית הדלי, למלא אותו במיים כדי למהול את הנוזל המרוכז

ולהשקות את הגינה.


בתוך הבית יש קופסה אדומה ושקית אליה אני זורק

את הפסולת האורגנית: קליפות, בננות שהתעיפו או אבוקדו - קשה, קשה, קשה, רקוב

וגם אוכל מבושל, לחם, הקשה של הפיצה וכד'.

בכל מספר ימים השקית מתמלאת ואז מעביר אותה החוצה לדליים.

סביבת המיכל בתוך הבית שרץ ברחשים ולעיתים גם ריחות ואיך לומר:

לא הכי אסטטי, לא בסטייל ולמשוגעים לדבר בלבד.


ואז נחת בביתי הקומפוסטר בוקאשי היפהפה הזה קווים נקיים, אלגנטי ואטום. ממש אטום.

לטעמי הקומפוסטר בוקאשי הזה הוא הפתרון הטוב ביותר לכל אדם, זוג או משפחה אשר

מחזור פסולת אורגנית חשובה להם אך גם הגיינה וסביבה נקייה.





מה בקופסא?

  1. קומפוסטר בוקאשי (כולל מכסה עם גומי לאטימה מוחלטת) בנפח 10.6 ליטר

  2. מיכל איסוף נוזלים בנפח 0.25 ליטר

  3. רשת הפרדה

  4. שסתום עם קפיץ (חלק אינטגרלי מהקומפוסטר). אתייחס אליו בהמשך

  5. פלטת לחיצה והידוק החומר האורגני

  6. פילטר בד - 3 יחידות

  7. כפית מדידה

  8. בוקאשי - 1 ק"ג


בתוך הקומפוסטר ישנן שנתות (2 ס"מ בין אחת לשניה) כאשר מגיעים לקו הרלוונטי זה הזמן להוסיף כפית מדידה ועוד חצי של אבקת הבוקאשי.






פעולת השסתום - וריקון הנוזלים למיכל האיסוף

שווה להתעכב על השסתום עם הקפיץ מאחר

והתפעול שלו לא אינטואיטיבי וברור אך אל דאגה - המשיכו לקרוא,

צפו בסרטון למטה ואתם מסודרים.

אז ככה: בין רשת ההפרדה (מס' 3 למעלה) לתחתית הקומפוסטר

ישנו חלל אליו ניגרים הנוזלים הנוצרים בתהליך התסיסה.

הנוזלים הללו עוברים למיכל איסוף הנוזלים (מס' 2 למעלה)

רק כאשר לוחצים על הקפיץ.

אז איך מפעילים את השסתום והקפיץ?

בתוך מיכל איסוף הנוזלים ישנה בליטה אותה יש ללחוץ

כנגד השסתום ואז באורח פלא יוצא הנוזל.

שימו לב הנוזל מתחיל להיווצר בין היום ה-3 ל-14

תלוי בסוג וכמות הפסולת שהושלכה לקומפוסטר

אז תהיו סבלניים עד שמתרחש הקסם.


כאן למטה סרטון קצר המסביר בדיוק את מנגנון ריקון הנוזלים.

שימו לב שכדי ללחוץ על השסתום, יש להוציא החוצה את מיכל הנוזלים חצי ס"מ וללחוץ עליו כלפי מטה.


באצ' (Batch) מספר 1

מחזור הבוקאשי הראשון הושלם. התחלתי אותו ב-14.12 ופיניתי אותו כעבור 9 ימים.

משקל הפסולת היה 6 ק"ג ופיניתי אותו לאחד הדליים שלי בחוץ ושם הוא ישהה בשבועיים הקרובים.

אין ספק שמיכל נוסף היה מקל על העבודה ובאין מיכל כזה יש למצוא פתרון חלופי להשלמת התהליך ז"א

להשאיר את הפסולת אטומה במיכל המלא לעוד לשבועיים עד שלושה.


מה אהבתי?

  1. אין ריח - שמעו אין ריח. פשוט אין ריח בכלל וזה די מדהים.

  2. אין ברחשים וזבובונים.

  3. ניקוז הנוזלים - כיפי. כל פעם שמיכל האיסוף מתמלא (באופן יזום - ראו סרטון למעלה) זה קסם קטן.

  4. 1 ק"ג בוקאשי להערכתי יספיק ל-6 עד 8 מחזורים - אעדכן פה בהמשך

מה פחות אהבתי?

  1. המיכל התמלא כעבור 9 ימים. די מהר. המשמעות היא שכדי להשלים את התהליך כולו (מילוי ועוד שבועיים / שלושה במיכל) נזדקק ל-3 מיכלים. 2 לא יספיקו.

  2. חיתוך הפסולת בטרם השלכתה למיכל - מעניין אותי אם אצליח להתמיד בפעולה זו. לחתוך קליפות אבטיח זה סבבה. ניסיתם לחתוך לקטן קליפות פומלה למשל? זה עבודה.


מדריך משתמש תוכלו למצוא בקישור כאן




















28 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול